USD44,77
%0.04
EURO52,86
%0.05
BIST14.289,77
%0.26
Petrol95,91
%1.03
GR. ALTIN6.940,73
%0.69
BTC74.752,85
%0.6
ETH2.339,18
%0.23
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Lefkoşa
Gazimağusa
Girne
Güzelyurt
İskele
Pristina
16 Nisan 2026, Per
  1. Haberler
  2. Çorlu Haber
  3. Türkiye´nin El Sanatı Ustaları Çorlu´da

Türkiye´nin El Sanatı Ustaları Çorlu´da

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorlu Belediyesi, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander) iş birliği ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen, unutulmaya yüz tutmuş sanatların temsilcileri el sanatları ustalarını Çorlu ve bölge halkı ile buluşturmaya hazırlanıyor.

10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında gerçekleşecek olan Geleneksel El Sanatları Günleri, 29 Ağustos – 01 Eylül 2019 tarihleri arasında Kumyol Caddesi üzerinde bulunan otopark alanında özel sergi stantlarında sanatseverler ile buluşacak.

EL SANATININ USTALARI ÇORLU’DA FESTİVALDE

Somut olmayan kültürel miras elçileri el sanatları ustalarının ürettiklerinin uygulamalı sunumlarının da yer alacağı festivalde, çiniden bakır işlemeye, telkariden gümüşe, halı dokumadan mekikli ve ipek dokumaya, cam işlemeden bıçak yapımına, topaç yapımından ahşap oyuncak ve folklorik bebeklere kadar 35 ayrı branştan ustaların katılımı ile şölene dönüşecek.

Oluşturulacak çocuk atölyelerinde el sanatlarını sevdirmeyi ve tanıtmayı hedefleyen ustalar, çarpana dokuma tezgâhında bileklik yaparak, topaç atölyesinde ise geleneksel topaç yapımı ve topaç çevirmeyi öğretecekler.

Bursa’dan Gaziantep’e, Edirne’den Muğla’ya, Mardin’den Sivas’a kadar birçok ilden gelen ve Türkiye’nin kültürel değerlerini yaşatan ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen ustaların ürettiği el sanatlarını tanıtarak geleceğe taşımak için tüm halkımızı 10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivalimize davet ediyoruz.

FESTİVALDE SERGİLENECEK ÜRÜNLER

10. Uluslararası Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında düzenlenecek olan Çorlu Geleneksel Türk El Sanatları Günleri’nde yer alacak el sanatlarımız ise şöyle;

İpek dokuma, kitre bebek, cam işleme, urgancılık, sepet örme, tahta baskı, halı dokuma, kilim dokuma, bakır işleme, naht sanatı, ahşap oyma, nalbantlık, yöresel bebek, ahşap oyuncak, seramik, çini, cam dekorlama, bıçak yapımı, minyatür sanatı, sedef işleme, zembil örücülüğü, iğne oyası, gümüş işleme, telkari, oltu taşı, yassıçal dokuma, cicim dokuma, deri işleme, kispet yapımı, Edirnekari, keçe yapımı, nazar boncuğu, simsırma ve geleneksel nakış.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye´nin El Sanatı Ustaları Çorlu´da
Takip Et
Bizi Takip Edin